ΩΡΛ Ενηλίκων

ΩΡΛ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Τα συμπτώματα από τις παθήσεις κεφαλής & τραχήλου σχετίζονται με την ανατομία, τη φυσιολογία και τη λειτουργία της περιοχής όπου εντοπίζονται. Επειδή όμως οι ανατομικές περιοχές της μύτης, του λαιμού και των αυτιών είναι μικρές και συνδέονται ανατομικά μεταξύ τους “σαν συγκοινωνούντα δοχεία” η όποια παθολογία μεταδίδεται πολύ εύκολα από τη μία περιοχή στην άλλη. Οι διάφορες εκδηλώσεις οφείλονται σε λοιμώξεις ή απόφραξη του ανώτερου αεραγωγού, σχετίζονται με εξωτερικούς παράγοντες (κάπνισμα, κατάχρηση ομιλίας, αλλεργίες κτλ.) ή ανάπτυξη καλοήθους και μη παθολογίας.

Συνήθη συμπτώματα που αναφέρονται καθημερινά στο ιατρείο από τους ενήλικες ασθενείς μας, σχετίζονται στην πλειοψηφία τους με κοινές παθήσεις της Ωτορινολαρυγγολογίας (ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα κτλ.). Αντιμετωπίζονται στην πλειοψηφία τους σχετικά εύκολα και συντηρητικά. Ωστόσο για την ανακούφιση από τη συμπτωματολογία και τον αποκλεισμό πιο σοβαρών καταστάσεων, θα πρέπει πάντα να διερευνώνται.

Eαν σας απασχολεί κάποια ενόχληση από την περιοχή κεφαλής & τραχήλου, μην αμελείτε την ΩτοΡινοΛαρυγγολογική σας εξέταση. Επικοινωνήστε μαζί μας.