Παιδιατρική ΩΡΛ

Παιδιατρική ΩΡΛ

Η παιδιατρική ΩΡΛ περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων που αφορούν τα παιδιά -από νεογέννητα έως και 14 ετών. Η ανατομία και η λειτουργικότητα της περιοχής κεφαλής και τραχήλου στα παιδιά αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς ακολουθεί την ηλικία και τη σωματική τους ανάπτυξη. Κάποιες παθήσεις συναντώνται πιο συχνά στον παιδιατρικό πληθυσμό. Επιπλέον, η ιατρική προσέγγιση του μικρού ασθενούς διαφέρει από αυτή των ενηλίκων. Το παιδί μπορεί να διστάζει, να φοβάται γρήγορα να χάσει το ενδιαφέρον του για την εξέταση ή να είναι εντελώς μη συνεργάσιμο. Η παρουσία και η σωστή συμβολή των γονέων είναι καθοριστική. Παρέχουν το ιστορικό υγείας και συνεργάζονται μαζί μας ώστε να διευκολυνθεί η εξέταση. Είμαστε πάντα σε συνεννόηση με τον Παιδίατρο που παρακολουθεί τον μικρό ασθενή, και όπου απαιτείται συνεργαζόμαστε με άλλους επαγγελματίες υγείας όπως με λογοθεραπευτή, αναπτυξιολόγο κτλ.

Στην πλειοψηφία τους οι παιδιατρικές ΩΡΛ παθήσεις οφείλονται σε φλεγμονώδη ή αποφρακτικά αίτια. Άλλη συμπτωματολογία και θέματα που τυχόν απασχολούν τους γονείς, τους οικείους ή και τον Παιδίατρο του παιδιού, μπορεί να χρήζουν πιο εξειδικευμένης διερεύνησης – αντιμετώπισης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με τη υγεία της μύτης, του λαιμού και των αυτιών του παιδιού σας.